دسته بندی نشده

چگونه فرش بخریم؟ نکات کلیدی در خرید فرش

خرید یک فرش جدید درصورتیکه از یک راهنمای انتخاب فرش کامل یا کارشناس فرش کمک نگیرید؛ می تواند بسیار پیچیده و زمانبر باشد. هنگام خرید فرش، گزینه های بسیار متنوعی جلوی روی شماست.

شما با هر بودجه ای می توانید انتخاب های متعددی از بین انواع فرش شامل فرش ماشینی، فرش گبه یا فرش مدرن داشته باشید. اما چطور مناسب ترین فرش را انتخاب کنید که از خرید خود پشیمان نشوید؟ نگران نباشید؛ کارشناسان فرش مینیاتور یک راهنمای جامع انتخاب فرش را تهیه کرده اند که با خواندن آن خودتان به یک کارشناس خرید فرش تبدیل می شوید.

۱) تراکم بافت فرش ماشینی:

بهترین راهنما برای انتخاب فرش ماشینی توجه به تراکم بافت آن است. حتماً اصطلاح فرش ۱۵۰۰ شانه یا ۱۲۰۰ شانه را زیاد شنیده اید. تعداد شانه فرش ماشینی نشان دهنده تراکم بافت آن است. هرچه تراکم بافت فرش ماشینی بالاتر باشد یا به اصطلاح تعداد شانه های آن بیشتر شود؛ ظرافت طرح و نقش آن نیز از زیبایی بیشتری برخوردار خواهد بود و قیمت آن نیز افزایش پیدا میکند. البته فرش ۱۵۰۰ شانه نسبت به فرش ۱۰۰۰ شانه و ۷۰۰ شانه ضخامت کمتری دارد. پس اگر برجسته بودن طرح فرش برای شما مهم است؛ فرش های ماشینی با تعداد شانه کمتر خریداری کنید.

بیشترین تراکم بافت فرش ماشینی که انواع آن ها را می توانید در وب سایت فرش مینیاتور مشاهده کنید؛ ۱۵۰۰ شانه است. تعداد شانه فرش ماشینی نشان می دهد که در هر یک متر یا ۱۰۰ سانتی متر از فرش، چند گره وجود دارد. بنابراین، برای اینکه از تعداد شانه فرش مطمئن شوید می‌توانید پشت فرش را بررسی کرده و تعداد گره های آن را در هر ۱۰ سانتیمتر بشمارید. به عنوان مثال تعداد گره های فرش ۱۵۰۰ شانه در هر ۱۰ سانتی متر، ۱۵۰ گره است.

۲) رنگ و طرح فرش ماشینی:

رنگ و طرح فرش را باید متناسب با سلیقه خودتان و با توجه به رنگ مبلمان یا پرده خانه انتخاب کنید. البته بهتر است به کاربرد فرش هم برای انتخاب رنگ و طرح آن توجه کنید. مطمئنا رنگ فرش اتاق کودک با طرح فرش سالن پذیرایی متفاوت است. اگر فضایی که قرار است فرش را در آن بیندازید کوچک یا شلوغ است؛ فرش هایی با رنگ زمینه روشن انتخاب کنید. نوع مبلمان هم می تواند راهنمای انتخاب طرح خوبی برای شما باشد. فرش های طرح کلاسیک را با مبلمان کلاسیک و سلطنتی ست کنید و از فرش مدرن برای پر کردن فضایی که در آن مبلمان مدرن قرار داده اید؛ استفاده کنید.

۳) جنس فرش ماشینی:

جنس فرش ماشینی از دیگر نکات مهم در راهنمای انتخاب فرش است. در حال حاضر فرش ماشینی از جنس نخ آکریلیک که جنس آن بسیار شبیه به پشم و کاملا نرم است؛ جزو پرفروشترین فرش های ۱۵۰۰ شانه است. فرش هایی که از الیاف آکریلیک بافته می شوند؛ دوام و طول عمر مناسبی دارند و می توانید به دفعات آن را بدون نگرانی از آسیب دیدن به قالیشویی بفرستید.

تا چند سال اخیر فرش ماشینی با الیاف اکریلیک، پرز دهی بسیار زیادی داشت و به همین علت کمتر مورد استقبال قرار می گرفت. اما تکنولوژی های جدید ماشین آلات فرش ماشینی آنقدر پیشرفت کرده که فرش های اکریلیک، بدون پرز بافته می شوند. بهترین الیافی که برای تولید فرش ۱۵۰۰ شانه استفاده میشود؛ نخ اکریلیک است که نرمی و لطافت، قابلیت شستشو، عدم پرزدهی و ثبات رنگ بالا از ویژگی های آن به شمار می آید. نخ اکریلیک به عنوان مرغوب ترین و بهترین جنس فرش ماشینی موجود در بازار، کمترین ضخامت را دارد که معمولاً بین ۶ تا ۷ میلیمتر است.

۴) راهنمای فرش گبه:

فرش گبه نوعی از زیر انداز با پرزهای بلند است و نوعی قالی درشت بافت با پرزهای بلند به شمار می آید که ۱ تا ۳ سانتیمتر خواب دارد. علت نرمی فرش گبه تعداد پود های آن است که بین ۳ تا ۸ پود است. استفاده از فرش گبه در گذشته فقط توسط عشایر مرسوم بود اما امروزه به علت طرح خاص و کلاسیک طرفداران بسیار زیادی دارد و بیشتر از گذشته بافته می شود.

برخلاف قالی، گبه بر روی دارهای افقی روی زمین بافته می‌شود. با کیفیت ترین گبه ها از جنس پشم های دستریس بهاره هستند که به روش طبیعی، رنگ می‌شوند.

معمولاً بافندگان گبه با الهام از طبیعت شروع به بافتن فرش گبه می‌کنند و از نقشه های محدود شده استفاده نمی‌کنند. انواع طرح و نقشه در گبه های عشایر عبارتند از:

  • طرح شیر
  • طرح خشتی
  • طرح حوض گبه
  • گل گبه
  • طرح ایلاتی
  • طرح درختی
  • طرح هندسی
  • طرح ابرش
  • طرح چهار
  • طرح اردک

در تمامی این طرح ها بیشتر از رنگ های مشکی، سفید، قهوه ای، قرمز زرد و بنفش استفاده می شود و شما می توانید آنها را به راحتی با مبلمان کلاسیک ست کنید. چون فرش های گبه معمولا طول بیشتری نسبت به فرش های ماشینی یا دستباف دارند؛ استفاده از آنها در اتاق خواب یا راهروهای خانه نیز کاربرد زیادی دارد.

۵) راهنمای فرش مدرن:

امروزه مدرنیته از جنبه های مختلفی مثل ماشین مدرن، خانه مدرن، کالای مدرن و مبلمان مدرن وارد زندگی مردم شده است. جای تعجب نیست که فرش مدرن با طرح های فانتزی نیز متناسب با طراحی مدرن منازل مورد استقبال قرار گرفته است.

طراحی فرش مدرن مانند طراحی فرشهای سنتی دارای طرح های ریز و ظریف نبوده و معمولاً به شکل اشکال هندسی دایره، مربع، مستطیل، لوزی و با طرح های درشت و با فاصله از هم بافته می شود. این طرحها معمولاً با طرح های دیگر وسایل خانه ست می گردد.

فرش مدرن برای اتاق کودک انتخاب مناسبی است. چون رنگ و طرح های فانتزی فرش مدرن به راحتی با فضای اتاق کودک ست می شود. مناسب ترین فرش برای اتاق کودک فرش عروسکی است که شاد بودن طرح، عدم حساسیت، عدم جذب و آلودگی از ویژگی‌های آن است.

طرح و رنگ های متنوع فرش مدرن استفاده از آن در محیط های اداری و لابی های شیک و مجلل را راحت و آسان کرده است. می توانید انواع مختلفی از طرح های فرش مدرن را در فروشگاه فرش مینیاتور ببینید و انتخاب کنید.

اغلب رنگ های استفاده شده در فرش های مدرن رنگ های شاد مانند قرمز و آبی یا رنگ های آرام مانند طوسی و نسکافه ای هستند که معمولاً با رنگ پس زمینه وسایل خانه همرنگ خریداری و استفاده می شوند.

به طور کلی فرشهای ماشینی که در حال حاضر تولید می شوند به دو دسته فرش کلاسیک (سنتی) و فرش مدرن تقسیم می شوند. فرشهای ماشینی سنتی و کلاسیک همان طرح‌هایی هستند که از گذشته وجود داشته و شاخ و برگ بسیار ظریفی داشتند و به عنوان طرح اسلیمی که در کتاب‌های هنر اسلامی نیز به وفور از آنها یاد شده است؛ نیز شناخته می شوند. فرش ماشینی مدرن و فانتزی با الهام از اشکال مختلف هندسی برای انواع فضاها مانند فضای اداری، منزل، اتاق خواب اتاق کودک، پادری و غیره طراحی می‌شود.

فرش های سه بعدی نیز نوعی فرش مدرن هستند که با نگاه به فرش، حس برجستگی به شما القا می شود. امروزه اگر قصد دارید راهرو خانه خود را فرش کنید بهتر است از فرش فریز که بسیار متراکم، فشرده و مقاوم برای مکانهای پر رفت آمده است؛ استفاده کنید. این فرش ها بدون پرز و بدون حساسیت است و قابلیت شستشوی بالایی دارند. بهترین فرش برای اتاق خواب، فرش ماشینی شنل است که با پرز های کوتاهی که دارد؛ بسیار نرم و لطیف بوده و برای اتاق خواب بسیار مناسب است.